Nyugat-London

Nyugat-Londonban található több is a régi, divatos és drága lakónegyedek közül, például Notting-Hill melyet nemrég egy mozifilm tett híressé és amely minden évben otthont ad a híres Notting-Hill Karneválnak is. Tőle nem messze található a híres régiségpiac a Portobello Road-on. Kensington és Chelsea  az ország legdrágább lakóhelyei. Híres még a Kings Road, egy elegáns bevásárlóutca.

Nyugat felé,White-City-nél található a BBC fő központja, még nyugatabbra, Hillingdon kerületben pedig a Heathrow repülőtér.

Richmond upon Thames kerületben található két gyönyörű folyóparti városrész, Richmond upon Thames és Twickenham. (Magát a kerületet gyakran egyébként nem Nyugat-London, hanem Délnyugat-London részének tartják, mivel ez az egyetlen londoni kerület, amely átnyúlik a Temzén.) Itt található London legnagyobb parkja, a Richmon Park, valamint a Twickenham stadion, az angol rögbiszövetség központja. Igen nevezetes itt a Royal Botanic Gardens Kew Királyi Botanikai Kertek, vagy röviden Kew Gardens, a pálmaházával, könyvtárával és a nevezetes pagodájával: mindezt világ hagyománynak becsülnek.

 

vissza